Skip to content

Kodin etsintä loppui, kun aidosti oikea löytyi

28.06.2018

Jasmin ja Ilkka Tynkkynen ovat yhtä hymyä Asunto Oy Helsingin Niittypolun rakennustyömaan pihalla.
– Tuolla se on! Kädet viittovat kohti tulevan kodin ikkunoita. Pitkä etsintä päättyi Pohjola Rakennus Oy Uusimaan uudiskohteeseen.

– Meillä oli melko pitkä lista toiveita ja tarpeita, jotka tulevan kodin tuli täyttää. Olemme molemmat aika vaativaisia eli tiedämme tarkkaan, mitä haluamme, Ilkka Tynkkynen kertoo.
Näissä mietteissä Jasmin ja Ilkka alkoivat hakea uutta asuntoa pari vuotta sitten. Tavoitteena oli löytää nykyistä isompi asunto ja nimenomaan tutusta Itä-Helsingistä.
– Paljon kierrettiin näyttöjä ja seurattiin ilmoituksia verkkopalveluissa. Ehdottomasti vältimme kaikki sellaiset asunnot, joissa oli pienikin mahdollisuus tuleviin korjauksiin ja ikäviin yllätyksiin. Näitä tarinoita on kuultu, Ilkka sanoo.
Ilkan isä vinkkasi Helsingin Tankovainiolla alkavasta Pohjola Rakennus Oy Uusimaan projektista, jossa sovellettiin uutta puolihitas-järjestelmää.
– Asuntojen etsintä ja kilpailutus loppuivat siihen, Jasmin ja Ilkka hymyilevät.

Neliöt oikeissa kohdissa

Jasminin ja Ilkan tuleva koti on 71,5 neliön suuruinen, neljän huoneen ja keittiön huoneisto.
– Yksi valinnan kriteeri oli myös se, että emme halua omaa saunaa. Kaikki neliöt laitetaan mieluimmin asumiseen. Taloyhtiön ylimpään kerrokseen tulee viihtyisä ja tilava asukassauna.
Hyvin suunniteltu, tehokas pohjaratkaisu antaa hyvät tilat sekä Jasminille ja Ilkalle että Ilkan kahdelle tyttärelle.
– Neliöt ovat meidän tarpeisiimme juuri siellä, missä niiden kuuluukin olla. Asunnossa on iso olohuone ja siihen liittyen avokeittiö, kolme makuuhuonetta, vaatehuone ja kaksi vessaa.
Kaiken kruunaa 22 neliön terassi, josta on vehreät näkymät puistomaisemaan.
– Olemmekin naureskelleet, että terassillamme voisi vaikka keilata tai golfata.

Kaikki tieto hallinnassa

Jasminin ja Ilkan uusi koti valmistuu syyskuun lopussa. Asuntokaupat tehtiin heinäkuussa 2017.
– Myyntiprosessi eteni sujuvasti myyntiä hoitavan Habitan välittäjän Erkki Talvitien kanssa ja kaikki dokumentit käytiin huolella läpi. Niihin sai myös tutustua etukäteen rauhassa ennen lopullisen päätöksen tekoa, Tynkkyset kertovat.
Asukkaat pääsivät myös tutustumaan rakennustyömaahan hyvissä ajoin.
– Vierailu työmaalla oli monessakin mielessä tärkeä. Saimme tarkennuksia aikatauluihin, pääsimme keskustelemaan käytännön toteuttajien eli työmaahenkilöstön kanssa ja ennen kaikkea näimme konkreettisesti kuinka talo ja oma tuleva kotimme etenee. Moni asia selvisi paremmin kuin vain pohjakuvia tutkimalla.
Tynkkyset olivat mukana myös asuntoyhtiön ostajille järjestetyssä tapaamisessa.
– Pohjola Rakennus Oy Uusimaa oli järjestänyt paikalle kaikki projektiin liittyvät asiantuntijat suunnittelusta rakentamiseen ja myyntiin. Se oli vakuuttavaa ja herätti luottamusta.
– Rakennusaikana pidettiin hyvin yhteyttä meihin asunnon ostajiin. Olemme olleet koko ajan tietoisia rakentamisen aikataulusta. Esimerkiksi viime keväänä rakennusalan lakkouhasta ja sen mahdollisista vaikutuksista aikatauluun informoitiin kirjeitse heti.

Toiveiden koti helposti

Tynkkyset ostivat asuntonsa hyvissä ajoin myös muutostöiden kannalta.
– Todella iso kiitos ja plussa Pohjola Rakennukselle, kun olemme saaneet itse vaikuttaa oman kotimme ratkaisuihin hyvinkin laajasti. Tarkkoina ihmisinä haluamme, että kotimme säilyy sekä toimivana että esteettisenä pitkään. Näin ollen valitsimme laadukkaita, kestäviä materiaaleja.
– Jo muutostöiden suunnittelussa saimme paljon apua Pohjola Rakennus Oy Uusimaan muutostöistä vastaavalta Anni Maliniemeltä ja yhteistyö hänen kanssaan sujui hyvin. Pohjola Rakennuksessa myös tartuttiin asioihin nopeasti. Meitä neuvottiin ihan arjen asioissakin, jotka eivät kokemattomille tule mieleen kuten pyykki- ja jätehuollon järjestämisessä.
– Meitä jopa yllätti valikoimien laajuus. Jos halusimme jotain muuta kuin vakio vaihtoehtoihin kuuluvaa, kävimme materiaalitoimittajan luona katsomassa koko valikoiman. Kerroimme valintamme, saimme tarjouksen ja Pohjola Rakennus hoiti asian loppuun.

Kuva kerran kuussa

Jasmin kävi kerran kuukaudessa työmaalla kuvaamassa, miten talon rakentaminen etenee.
– Se toi vähän lohdutusta uuden kodin odottamiseen. Rakennusaika onkin ainoa asia, jonka haluaisin muuttaa, Jasmin huokaa.
Ilkka sanoo asennoituneensa realistisesti projektin kestoon.
– Koko ajan on kuitenkin tapahtunut. Muutostöitäkin saatiin suunnitella rauhassa. Pohjola Rakennuksella näyttää olevan tapana, että aikatauluun jätetään aikaa lisä- ja muutostöille. Parempi niin, että asukkaat pääsevät muuttamaan sovittuna päivänä.
– Olemme saaneet Pohjola Rakennuksesta koko projektin ajan nopeaa ja ystävällistä palvelua. Kysymyksiin ei vastata koskaan ”ei”, vaan ”selvitetään”. Me olemme oppineet luottamaan, että Pohjola Rakennus hoitaa hommansa. Se on asunnonostajalle todella tärkeää.
Kun Jasmin ja Ilkka olivat jo päättäneet asunnon ostamisesta Pohjola Rakennus Oy Uusimaalta, Jasmin vielä vilkuili Etuoven ja Oikotien tarjontaa.
– Mitään vastaavaa ei enää löytynyt. Tämä asunto on juuri kuin meille suunniteltu eli ei varmasti tarvitse katua.