Skip to content

Asunto Oy Tampereen Pahvitehtaan Aallokas

Rantatie 27, 33250 TAMPERE

ennakkomarkkinoinnissa

26 kotia

Energialuokka: B2018

Arvioitu valmistuminen5/2022

Koti asumisen suunnannäyttäjille

Aallokas on huolella hiottu näkemyksemme laadukkaasta kaupunkiasumisesta yhdistettynä avariin koteihin, upeisiin Näsijärvi-näkymiin ja moderniin materiaalitasoon. Loft-kolmiot, valtavat parvekkeet, poikkeukselliset 3,5 metrin huonekorkeudet, yhteiskattoterassi ja tunnelmallinen sisäpiha tekevät Aallokkaasta Santalahden lippulaivan.

Tervetuloa Pahvitehtaan kortteliin

Pahvitehtaan korttelin yli satavuotias historia sai alkunsa vuonna 1893 Näsijärvi Pappfabrikenin tehtaan valmistuessa Näsijärven rantaan. Tehtaassa valmistettiin lumppupahvia, josta tehtiin mm. matkalippuja ja -laukkuja.

Tehtaan omistus vaihtui nimensä ohella kolmeen kertaan, toiminnan kannattavuus kasvoi ja jo ennestään laajennetut tilat kävivät ahtaiksi.
Arkkitehti Bertel Strömmer suunnitteli tilantarpeeseen ratkaisun ja vuonna 1942 juhlittiin uuden Pahvitehtaan käyttöönottoa.
Vajaan 50 vuoden käytön jälkeen teollinen toiminta Pahvitehtaalla päättyi vuonna 1989. Teollisen toiminnan jälkeen Pahvitehdas on tarjonnut tiloja harrastus- ja pienliiketoiminnalle.

Tulevaisuudessa Pahvitehtaan korttelissa nautitaan elosta tyylikkäissä ja nykyaikaisissa kodeissa upein näkymin Näsijärvelle sekä Santalahdenpuistoon.
Korttelin maamerkkinä toimiva tehdas on merkittävä osa uuden korttelin piha-aluetta ja liike- sekä asuinkäyttöön kaavoitettuun rakennukseen tulee uutta eloa Santalahden alueen valmistuessa 2020-luvulla.

Aallokas_A31

Modernisti teollinen

Aallokkaan sisäpiha on uuden Santalahden näköinen sekoitus rouheaa teollista perimää ja modernia, uutta rakennuskantaa. Pahvitehtaan korttelin uniikki ja historiallinen miljöö tekevät alueesta arvokkaan ja asuinpaikkana kiinnostavan. Suojaisa sisäpiha kätkee sisälleen aivan oman maailmansa, jossa kaupungin meteli vaimenee.

Talo täynnä aarteita

Aallokas koostuu kolmesta portaasta, jotka sisältävät 64 ajattoman modernia kaupunkikotia. Aallokkaan valtavilla ikkunaseinillä varustettu B-porras on kokonaan pyhitetty 2-kerroksisille loftkolmioille, kun taas 9-kerroksinen A-porras pitää sisällään mielenkiitoisen kattauksen monenlaisia koteja. Aallokkaan kodeista avautuvat Santalahden alueen parhaat näkymät pohjoiseen Näsijärvelle ja Santalahden puistoon. Sisäpihan puolella ihaillaan monumentaalista Pahvitehdasta ja idyllisiä Pispalan puutaloja. Länteen avautuvien asuntojen horisontissa siintää alueen maamerkkinä toimiva haulitorni.

Omissa korkeuksissa

Aallokas on poikkeuksellinen paitsi laadultaan ja maisemiltaan, se sisältää myös paljon poikkeuksellisia huonekorkeuksia. 2,6 metrin huonekorkeuden ohella Aallokas tarjoilee lisäkorkeutta mm. 6. kerroksen kolmesta metristä aina loftien yli 6 metrin huonekorkeuteen asti, joka tuo kotiin valtavasti lisää tilantunnetta ja lisäripauksen luksusta.

Aallokkaaseen valmistuu neljä upeaa loft-kolmiota omilla sisäänkäynneillään. Asuntojen avoimen osan huonekorkeus on lähellä seitsemää metriä, joka takaa avaran ja valoisan tilan. Alakerrassa sijaitsee olohuoneen ohella suuri saarekkeellinen keittiö ja tilava kylpyhuone. Kaikki asunnon neliöt on otettu tehokkaasti käyttöön mm. sijoittamalla vaatehuone portaikon alle. Yläkerta pitää sisällään kaksi makuuhuonetta, sekä tilavan parven, josta voit ihailla Santalahden puiston yli avautuvia näkymiä Näsijärvelle.

Tutustu Aallokkaan näkymiin

Kokkaa kuin kuninkaallinen

Integroidut ja helppokäyttöiset kodinkoneet yhdistettynä herkullisiin maisemiin ja valoisiin ruokailutiloihin ovat enemmän kuin puoli ruokaa. Aallokkaan keittiöissä valmistat aina unohtumattomia aterioita ja kestitset illallisia, joista puhutaan vielä pitkään.

Makusi mukainen

Aallokkaan keittiöiden vakiovarusteisiin kuuluvat mm. integroidut kodinkoneet, hidastimilla varustetut vetolaatikostot ja säilytystä helpottava kattilakaruselli. Ajattomat yksiväriset ja puukuosiset kaapistot viimeistelevät tyylikkään ilmeen. Välitila on valintasi mukaan laattaa tai välitilalevyä ja pöytätaso laminaattia.

Keittiöihin valitut laitteet edustavat nykyaikaista korkeaa laatua ja
helppokäyttöisyyttä. Keittiökalusteiksi on huolella valittu miellyttäviä ja hyväksi havaittuja, jopa ajattomia ratkaisuja. Saarekkeelliset keittiöt helpottavat arkea ja samalla rajaavat ruoanlaittoalueen omaksi tilakseen.

Olemme pyrkineet helpottamaan valintaasi tekemällä valmiita keittiöja
kylpyhuonevaihtoehtoja, mutta voit halutessasi koota omannäköisesi
kokonaisuuden Aallokkaan valmiiksi tasokkaalla mallistolla. Lisämaksullisilla muutostöillä voimme myös toteuttaa yhdessä täysin uniikin kokonaisuuden. Tervetuloa asuntomyymäläämme suunnittelemaan unelmiesi kotia.

Santalahti Näsijärveltä

Santalahti

Santalahden 1800-luvulla rakennettu teollisuusalue saa uuden elämän, kun Näsijärven rantaan, Tikkutehtaan, Pahvitehtaan ja Pisparannan kortteleihin, valmistuu lähivuosien aikana yli tuhat uutta kotia. Tyylikkäät korttelit kohoavat teollisuushistoriaa kunnioittaen mutta tämän päivän tarpeisiin suunniteltuina. Santalahdessa asut luonnon helmassa ja samalla aivan kaupungin kupeessa, lähellä kaikkea. Alueen läpi kulkevan ratikkareitin on suunniteltu valmistuvan 2020-luvun lopulla.

Lue lisää

Kohdetta välittää

Pauliina Lehtimäki

Pohjola Rakennus Oy Suomi
044 714 5714
pauliina.lehtimaki@pohjolarakennus.fi

Ota yhteyttä

Aktivoi kartta klikkaamalla