Skip to content

Puisto-Kaleva

Sammonkatu Kaleva Tampere

Tampereen suosituin kaupunginosa

Tampereen Kalevan juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin uusi asuinalue alkoi nousta peltojen ja tiilitehtaiden tilalle. Osa Kalevasta kuuluukin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Kalevassa arjen tärkeimmät palvelut löytyvät kävely- tai pyöräilymatkan päästä. Liikuntaharrastaja arvostaa Tampereen suurimman uimahallin ja lenkkipolkujen läheisyyttä ja lapsiperhe nopeasti taittuvaa koulu- ja päiväkotimatkaa. Kauppakassitkin jaksaa kantaa kotiin kävellen tai pyörän korissa – niin lyhyt matka on Kalevan Prismaan ja muihin alueen kauppoihin.

Myös liikenneyhteydet ovat Kalevassa kohdillaan. Kaupunginosan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan, ratikka alkaa liikennöimään aivan pian ja Hervannan valtaväylältä matka jatkuu sujuvasti myös kaupungin ulkopuolelle.

 

Vanha kunnon Kaleva, upeampana kuin koskaan

Länsi-Tampereella on Pispala, Itä-Tampereella se on Kaleva. Harva kaupunginosa Suomessa herättää yhtä paljon kiinnostusta, kuin Kaleva Tampereella. Syytkin ovat selkeät: Kaleva on lähellä keskustaa, Kalevan liikenneyhteydet ovat loistavat ja palvelut käden ojennuksen päässä. Pian kulkeva ratikka on jo valmistuvien raiteiden myötä lähempänä näköpiirissä.

Puisto-Kaleva on luonnollinen jatkumo Kalevan uuteen rakennuskantaan ja valmistuttuaan viimeistelee Sammonkadun kauppiksen puoleisen päädyn. Puisto-Kaleva on tehty kaupunkiasumista arvostaville ja vehreyttä rakastaville. Tässä mukavuusalue kaikilla mausteilla.

Haluatko ensimmäisten joukkoon?

Jätä meille yhteystietosi Puisto-Kalevan ennakkorekisteriin, saat tietoa ensimmäisten joukossa Puisto-Kalevan tulevista kodeista!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.