Skip to content

Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetti

Karstulantie 6, 00550 HELSINKI

myynnissä

Valmistunut6/2023

Vallilan viimeinen salaisuus

Valtaväyliltä hiljaisuuteen, mukulakiviltä vehreyteen ja tiiliseinistä korttelipihoille: Vallilaan on kätketty salaisuus, josta ei moni tiedä, eikä se ulospäin itseään paljasta. Vielä.

Henkeäsalpaava, puistojen ylle asettuva maisema tuo mielenrauhaa. Kadulle piipahtaessa pääsee suoraan kaupungin inspiroivaan sykkeeseen, vastapäisen puiston urheiluhumuun tai nurkan takaa avautuvaan ihastuttavaan laaksoon. Ravintolat, kaupat, koulut ja tapahtumat ovat kaikki lähellä. Vallilan puistossa olet kantakaupungissa ja luonnossa samaan aikaan.

Tervetuloa.

Siluetin faktat

Hitas-kohde
12 kerrosta
41 kotia
1h+kt – 4h+kt+s
32.0 – 76.5 m2
2 Kattosaunaa + kerhotila
Pesula + kuivaushuone
Helsingin kaupungin vuokratontti
Energialuokka B2018

Ennakkomarkkinoinnin aloitus 5.7.2022

Hakuaika 20.7. - 10.8.2022

Arvonta 11.8.2022

Kaupanteko syyskuu 2022

Valmistuminen elokuu 2023

Vallilan Siluetti

Puistojen ja arvopuiden katveeseen, Vallilan laakson laidalle, nousee uusi maamerkki täynnä odotettuja hitas-koteja. Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetti on alueelle nousevista viidestä uudesta rakennuksesta viimeinen.

11 asuinkerrokseen kohoava Siluetti on modernin asujan unelma, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Rauha, elämisen helppous ja ympäristön esteettisyys yhdistyvät kantakaupungin vilinään, mutta vain silloin kun sitä itse haluaa.

Kotien salaisuudet

Siluetin avarat kodit on helppo kalustaa, ja kotien materiaalit on mietitty käytön ja kulutuksen keston kannalta.

Kotien yleisilme on rauhallisen vaalea, ja kaunis luonnonvalo pääsee sisään suurista ikkunoista. Lasitettu parveke tuo lisätilaa jo alkukeväästä pitkälle syksyyn, jolloin maisemasta puiden latvojen yli voi nauttia vieläkin paremmin – ympäri vuoden.

Todellista mukavuutta asumiseen tuo huoneistokohtainen ilmanvaihto sekä koko asunnon kattava lattialämmitys joka tekee kodista nykyaikaisen vähäeleisen eikä pölyä kerääviä patterita tarvita.

 

Visualisointikuva naapuriyhtiö Piilosta.

Laakson reunalla

Henkeäsalpaava, Vallilanlaakson ylle asettuva maisema tuo mielenrauhaa. Siluetin koillisen- ja luoteenpuolten kodeista avautuvan kaltainen maisema tulee kantakaupungissa harvoin vastaan.

Tutustu 1 – 12. kerrosten näkymiin jo nyt.

Tutustu näkymiin

 

Visualisointikuva viereisen yhtiön Monumentin asunnosta.

Lasitetut parvekkeet

Siluetin jokaisella kodilla on oma lasitettu parvekkeensa, josta naapuruston elon seuraaminen käy kuin itsekseen. Ylimmissä kerroksissa katse kantautuu pitkälle yli kaupungin kattojen. Laadukas parvekelasitus pitää viiman ja putoilevat lehdet sekä pöllyävän lumen poissa keitaaltasi.

 

Visualisointikuva naapuriyhtiö Monumentista.

Kadehdittavat yhteistilat

Siluetin asukkaita hemmotellaan moneen käyttöön tarkoitetuilla yhteistiloilla.
Kellarikerroksessa sijaitsevat väestönsuoja ja irtamistovarastot. 1. Kerros löytyvät ulkoiluvälinevarastot, pesula ja kuivaushuone. 12. kerros pitää sisällään jotain nykypäivän uudisrakennuksille harvinaista; kaksi kattosaunaa ja suuri kerhotila ja taloa kiertävät valtavat kattoterassit joilta avautuu upeat näkymät kaupungin kattojen yli.

 

Visualisointikuva naapuriyhtiö Monumentista.

Salaisuus Vallilassa – kantakaupungissa ja luonnossa samaan aikaan

Vallilan puiston tuntuma on luonnonläheisen kaupunkilaisen unelma-alue. Kantakaupungissa kaikki on lähellä, olipa kyse lähikaupasta tai julkisesta liikenteestä. Toisaalta, Vallila on vehmas ja suojaisa keidas jossa luonto on koko ajan lähellä.

Tutustu Vallilaan

Mikä on Hitas-kohde?

Siluetti on Helsingin viimeisiä Hitas-kohteita. Hitas-kohteet ovat uudisrakennuksia, jotka on tarkoitettu tarjoamaan kohtuuhintaisia uudiskoteja Helsinkiin. Kotien hintakatto on määritelty Helsingin kaupungin toimesta, jota ei jälleenmyytäessäkään voi ylittää. Hitas-asunnot ovat erittäin suosittuja, sillä ne antavat mahdollisuuden ostaa asunnon uudiskohteesta markkinahintaa edullisemmin. Tämän vuoksi asuntoja ei varata nopeusjärjestyksessä tai jonottamalla, vaan asuntoja haetaan hakuaikana ja tarjotaan hakijoille arvonnan tulosten perusteella.

Lue Hitas-kohteiden tarkempi esittely Helsingin kaupungin sivuita.

Lue lisää

 

Visualisointikuva naapuriyhtiö Monumentista.

Hitas-arvonnan haku- ja arvontaohje

Luethan tämän hakuohjeen huolellisesti läpi ennen hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä. Täytä hakemus ja tarkista se ennen lähettämistä, sillä emme pysty korjaamaan tai muokkaamaan hakemuksia niiden saapumisen jälkeen. Virheellisten tietojen antaminen ja/tai arvonnassa useammalla hakemuksella mukana oleminen johtaa hakemuksen ja osto-oikeuden hylkäämiseen.

Hitas-uudiskohde:

Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetti
Karstulantie 6
00550 Helsinki

Lisätiedot: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/vallila/asunto-oy-helsingin-vallilan-siluetti

Hakuaika

Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetin hakuaika alkaa keskiviikkona 20.7.2022 klo 12:00 ja päättyy keskiviikkona 10.8.2022 klo 12:00. Arvonta suoritetaan torstaina 11.8.2022. Asuntoja haetaan ja arvontaan osallistutaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/vallila/asunto-oy-helsingin-vallilan-siluetti. Hakulomake avautuu sivustolla, kun hakuaika alkaa.

Hakuaikana hakija voi hakea vain yhtä (1) Hitas-asuntoa.

Hakija/hakijatalous

Hakijalla tarkoitetaan asunnon mahdollista ostajaa, joka osallistuu Hitas-asunnon arvontaan. Jos ostajana on useampia henkilöitä, on heidät kaikki ilmoitettava hakijoiksi samalla hakemuksella. Samassa asunnossa asuvat, eri talouteen kuuluvat henkilöt, jotka hakevat kumpikin omaa asuntoa, voivat osallistua arvontaan omilla hakulomakkeillaan.

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias oikeustoimikelpoinen luonnollinen henkilö (hakija ei voi olla esim. yritys tai muu yhteisö).

Hakijalla tarkoitetaan myös hakijataloutta. Hakijataloudella tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat kirjoilla samassa osoitteessa. Hakijataloutena pidetään myös eri osoitteessa kirjoilla olevia puolisoita. Jos asunnon ostajaksi halutaan useampia henkilöitä, heidät kaikki on merkittävä hakijoiksi. Lapsiperhehakijoiden tulee lisäksi ilmoittaa vähintään yhden perheeseen kuuluvan alaikäisen lapsen nimi ja syntymäaika tai tieto raskaudesta tai adoptioluvasta. Vanhempiensa kanssa asuva, täysi-ikäinen, omaan talouteen muuttava lapsi voi osallistua arvontaan omalla hakulomakkeellaan.

Hakemusten hylkäämisen osalta viitataan jäljempänä kohdassa ”Asuntojen hakeminen” mainittuihin seikkoihin.

Lapsiperheiden etusija perheasuntoihin

Lapsiperheillä on ostojärjestyksen arvonnassa etusija perheasuntoihin, joita ovat kolmen huoneen (3h) tai sitä suuremmat asunnot. Lapsiperhe on hakijatalous, johon kuuluu hakuhetkellä vähintään yksi alaikäinen lapsi tai raskaus ja vireillä oleva adoptio otetaan huomioon. Raskaustodistus tai adoptiolupa esitetään ennen kaupantekoa. Mikäli hakija on lapsiperhe, ja haluaa tulla arvonnassa käsitellyksi lapsiperheenä, tulee hakijan ilmoittaa lasten lukumäärä hakulomakkeeseen.

Puoliso

Puolisolla tarkoitetaan hakijan/ostajan kanssa vakituisessa parisuhteessa elävää avio- tai avopuolisoa tai rekisteröidyssä tai vakituisessa parisuhteessa elävää samaa sukupuolta olevaa osapuolta.

Asunnon hakeminen

Hakija/hakijatalous voi tehdä ainoastaan yhden hakemuksen haettavana olevaan kohteeseen. Haettavien Hitas-asuntojen lukumäärä on rajoitettu siten, että hakemuksella voi hakea vain yhtä (1) asuntoa. Asuntojen arvontaan osallistutaan sähköisellä lomakkeella kohdesivun kautta.

Postiosoitteen on oltava se, jossa hakija on kirjoilla.

Hakijan arvonnassa saama sija ei ole siirrettävissä tai vaihdettavissa. Hitas-asunnon kauppa tehdään vain kyseisen hakijan/hakijatalouden kanssa.

Kaupunki tulee ostamaan Hitas-yhtiöstä yhden asunnon (as. 1) hallintaan oikeuttavat osakkeet yhtiöjärjestyksen Hitas-pykälien pysyvyyden varmistamiseksi ja siitä syystä asianomaista asuntoa ei voi hakea eikä se osallistu arvontaan.

Asunnon hakeminen / arvontaan osallistuminen:

1. Tutustu ensin huolella kohteen ennakkomarkkinointiaineistoon, luettavissa kohdesivuilta
https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/vallila/asunto-oy-helsingin-vallilan-siluetti

  • Haku- ja arvontaohje
  • Ennakkomarkkinointiesite (ml. rakennustapaselostus)
  • Ennakkomarkkinointihinnasto
  • Yhtiöjärjestysluonnos
  • Materiaaliesite (alustava)
  • Lisä- ja muutostyöaikataulu (alustava)

Kohteen tiedot voivat vielä täsmentyä myynnin alkaessa.

2. Valitse asunto

3. Täytä ja lähetä hakulomake

Täytä hakulomake huolellisesti ja lähetä hakulomake hakuajan puitteissa. Huomioithan, että hakemuksia ei lähetyksen jälkeen voi korjata esim. virheellinen sähköpostiosoite voi estää osto-oikeuden saannin. Lomakkeen lähettyäsi saat sähköpostiisi varmistuksen lomakkeen saapumisesta Pohjola Rakennukselle sekä henkilökohtaisen arvontatunnisteen.

Hakemuksessa hakijan tulee vakuuttaa kaikki antamansa tiedot oikeiksi. Mikäli hakemuksessa on annettu virheellisiä tietoja, tai hakija on jättänyt useampia hakemuksia, hakijan hakemus/ hakemukset hylätään. Pohjola Rakennuksella on myös oikeus hylätä hakemus, jos on perusteltua syytä olettaa, että hakija on pyrkinyt epäasiallisella tavalla vaikuttamaan ohjeen tavoitteiden toteutumiseen ja/tai saadakseen perusteetonta etua arvonnassa.

Arvonta

Hakuaikana hakemuksen jättäneistä hakijoista Hitas-asuntojen ostajat valitaan arvonnalla (pl. Helsingin kaupunki, as. 1). Hakuajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei oteta huomioon arvonnassa.

Arvonnan järjestää Pohjola Rakennus ja arvonta suoritetaan 11.8.2022 sähköisellä arvontaohjelmalla. Arvonnassa toimii virallisena valvojana Helsingin kaupungin asuntopalvelut -yksikön edustaja.

Hakijat arvotaan asuntokohtaisesti etusijajärjestykseen siten, että kunkin asunnon osalta arvonnassa ovat mukana kyseistä asuntoa hakeneet hakijat. Perheasuntojen (3h tai isompi) osalta arvotaan etusijajärjestykseen ensin lapsiperhehakijat ja sen jälkeen muut hakijat. Arvonnassa ensimmäisen sijan saanut hakija saa ensimmäisenä mahdollisuuden asunnon varaamiseen. Mikäli ensimmäisellä sijalla oleva hakija luopuu asunnon varaamisesta, siirtyy mahdollisuus asunnon varaamiseen toiselle sijalle arvonnassa sijoittuneelle jne., kunnes löytyy hakija, joka haluaa varata kyseessä olevan asunnon. Hakijan arvonnassa saama sija ei ole siirrettävissä tai vaihdettavissa.

Kun asuntoa on tarjottu hakijalle, hakijalla on aikaa vahvistaa varaus kirjallisesti varaussopimuksessa ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Mikäli vahvistusta varausoikeuden käyttämisestä ei saavu määräpäivään mennessä, katsotaan että hakija on luopunut sijanumerosta. Lue lisää kohdasta ”Varaussopimus”.

Kullekin asunnolle arvotaan maksimissaan kymmenen (10) ostajaa. Arvonnassa sijanumeron 1-5 saaneet saavat tiedon omasta sijanumerostaan viipymättä arvonnan jälkeen sähköpostitse. Lisäksi arvontatulokset ilmoitetaan kohteen sivustolla arvonnan jälkeen, kuitenkin viimeistään 15.8.2022. Arvonnan tulokset ilmoitetaan asunnoittain ja julkistetaan asunnon kymmenen ensimmäisen etusijajärjestys. Emme anna puhelimitse/sähköpostitse erikseen tietoa arvonnan tuloksista.

Mahdollisesti vapaaksi jäävät asunnot

Mikäli Hitas-asuntojen arvonnan jälkeen asuntoa ei ole hakenut kukaan tai arvonnan etusijajärjestyksen hakijoista kukaan ei halua ostaa asuntoa, niin asunto siirtyy vapaaseen myyntiin ottaen huomioon Hitas-asuntoja koskevat määräykset. Vapaat asunnot siirtyvät ensisijaisesti myyntiin kohdesivulle https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/vallila/asunto-oy-helsingin-vallilan-siluetti, Oikotie.fi ja Etuovi.com myyntiportaaleille.

Lapsiperheiden etusija perheasuntoihin ei koske vapaaseen myyntiin siirtyneitä asuntoja.

Varaussopimus

Olemme yhteydessä kunkin asunnon sijanumeron 1. saaneeseen hakijaan sähköpostitse, jolloin hakija saa ohjeet asunnon varauksen vahvistamiseen. Arvonnassa ensimmäisen osto-oikeuden saanut hakijan tulee vahvistaa varaus Pohjola Rakennuksen asuntomyynnille viimeistään viiden (5) arkipäivän kuluessa. Mikäli varausta ei vahvisteta, siirtyy osto-oikeus etusijajärjestyksessä seuraavalle.

Varauksen vahvistamisen jälkeen lähetetään varaussopimus allekirjoitettavaksi ja ohjeet 1.500 euron varausmaksun maksamisesta. Varaus astuu voimaan, kun varaussopimus on allekirjoitettu ja varausmaksu maksettu. Varausmaksu on osa 1. kauppahintaerää.

Pohjola Rakennus pidättää oikeuden jättää pois varaussopimuksen tekemisen, mikäli kaupanteko-valmiudesta johtuen kaupanteko on alkamassa. Arvontatulokset ovat alustavia niin kauan kuin Helsingin kaupungin asuntopalvelut ovat hyväksyneet ostajat.

Kaupanteko

Asuntojen varsinaisen myynnin alkaessa Pohjola Rakennuksen asuntomyynti toimittaa ostajille varsinaiset myyntiasiakirjat. Myyntihinta erääntyy Pohjola Rakennuksen laatiman maksueräaikataulun mukaisesti. Myynnin alkaessa aikatauluihin ja/tai suunnitelmiin voi suunnittelun niin vaatiessa tulla tarkennuksia. Kohteen myynti pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti arvonnan jälkeen (arviolta elo-syyskuussa 2022), edellyttäen kohteen varausasteen olevan vähintään 50 %. Kohde on tuleva RS-kohde.

Pohjola Rakennus tarkastaa Helsingin kaupungin asuntopalveluilta ennen kauppakirjan allekirjoittamista ostajan/ostajatalouden muut Hitas-omistukset. Lisäksi jokaisen ostajan on allekirjoitettava kauppakirjan Hitas-omistusliite. Lapsiperhehakijoiden tulee esittää raskaustodistus tai adoptiolupa ennen kaupantekoa.

Hitas

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä.

Kohteessa on Hitas-jälleenmyyntirajoitus, jonka vuoksi tontin vuokrasopimukseen ja yhtiöjärjestykseen sekä osakkeisiin sisältyvät edelleen luovutus- ja lunastusehdot, ns. Hitas-ehdot.

Ostajat/ostajatalouteen kuuluvat voivat olla varaajina tai osakkaina vain yhdessä uustuotannon Hitas-asunnossa. Jos uuden Hitas-asunnon ostajatalous omistaa jo Hitas-asunnon, Ostajan/ostajatalouden muista Hitas-omistuksista on luovuttava omistus- ja hallintaoikeudella uuden Hitas-asunnon valmistumiseen mennessä. Pohjola Rakennus tarkastaa Helsingin kaupungin asuntopalveluilta ennen kauppakirjan allekirjoittamista ostajan/ostajatalouden muut Hitas-omistukset. Lisäksi jokaisen ostajan on allekirjoitettava kauppakirjan Hitas-omistusliite. Kauppakirjaan perustuvia oikeuksia ja velvollisuuksia ei voi siirtää rakennusaikana ennen kohteen valmistumista ja omistusoikeuden siirtymistä. Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetista jää yksi asunto Helsingin kaupungin omistukseen. Asunto on otettu pois markkinoinnista eikä ole arvonnassa mukana.

Lisätietoja saat osoitteesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/hitas/

Henkilötietojen luovuttaminen

Pohjola Rakennus Oy Suomi luovuttaa arvontaan osallistuneiden ja asunnon ostajien henkilötiedot Helsingin kaupungin asuntopalvelut -yksikölle, josta tiedot siirtyvät Hitas-palvelujen asunto- ja omistajarekisteriin. Sekä hakijat että ostajat antavat suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn Hitas-palvelujen asunto- ja omistajarekisterissä osallistumalla arvontaan sekä allekirjoittamalla varaussopimuksen ja kauppakirjan sekä Hitas-omistusliitteen. Pohjola Rakennus Oy Suomi ei julkaise arvonnassa voittaneiden eikä arvontaan osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Arvontatulokset

Löydät täältä 11.8.2022 suoritetun arvonnan tulokset.
Arvonnan tuloksena julkaistaan hakijoiden henkilökohtaiset arvontakoodit asunnoittain kymmenen ensimmäisen sijan osalta.

Katso arvontatulokset

Vapaa Alustavia varauksia Varattu

Kodit myy

Sofia Ruokanen

Pohjola Rakennus Oy Suomi
020 7759 630
kodit.uusimaa@pohjolarakennus.fi

Ota yhteyttä

Aktivoi kartta klikkaamalla
POHJOLA RAKENNUS
VALLILAN SILUETTI
HITAS-KOHDE