Äänekosken ensimmäiset asumisoikeusasunnot rakenteille helmikuussa – Avain Yhtiöt ja Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi allekirjoittivat urakkasopimuksen

Avain Yhtiöt rakennuttaa Äänekosken keskustaan Rautatienkadulle kaksi asumisoikeuskohdetta, joihin tulee yhteensä 77 asuntoa. Rakennusurakoitsijana hankkeessa toimii Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden helmikuussa, arvioitu valmistuminen ajoittuu kesälle 2019.

Nyt rakennettavat Avain Asumisoikeus Oy:n omistukseen tulevat kerrostalot ovat Äänekosken ensimmäiset asumisoikeustalot. Kiinnostus saada Äänekoskelle asumisoikeusasuntoja on ollut suurta, ja esimerkiksi Äänekoskella alkuvuodesta järjestetyssä asumisoikeusillassa oli paikalla jopa noin 200 osallistujaa.

”Järjestämme torstaina 7.12. Äänekosken kaupungintalolla kaikille kiinnostuneille uuden infotilaisuuden, jossa esittelemme kohteiden tarkemmat suunnitelmat ja projektin aikataulun. Samana päivänä käynnistyy myös asuntojen ensimmäinen hakuaika”, kertoo Avain Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toveri.

”Äänekosken hanke on meille erityisen merkittävä. Siinä toteutuvat sekä kumppanuustoimintamalli että strategiamme mukainen kohtuuhintaisen asumisen mahdollistaminen”, sanoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.