Helsingin Pitäjänmäen ytimeen 131 uutta asuntoa

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa toteuttaa Helsingin Pitäjänmäkeen Asunto Oy Helsingin Valokehrä -nimisen korttelin. Vapaarahoitteinen yhtiö koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, joihin tulee yhteensä 131 asuntoa ja kolme liiketilaa. Pohjola Rakennus Oy Uusimaa toteuttaa Helsingin Pitäjänmäkeen Asunto Oy Helsingin Valokehrä -nimisen korttelin. Vapaarahoitteinen yhtiö koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, joihin tulee yhteensä 131 asuntoa ja kolme liiketilaa. Talojen ylimmissä eli 9. kerroksissa sijaitsevat saunaosastot ja kerhohuoneet, joista avautuvat upeat näkymät. Yhteiset tilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Asuinkerroksia on kahdeksan. Yhtiöllä on oma autohalli, josta on suora käynti porrashuoneisiin ja asuinkerroksiin.Valokehrän ennakkomarkkinointi on jo alkanut ja varauksia on tehty innokkaasti. Yksi syy suosioon on varmasti ollut se, että vastaavaa mahdollisuutta hankkia uusi koti keskeltä monipuolista Pitäjänmäkeä ei juuri ole tarjolla. Nykyisten suunnitelmien mukaan rakentamaan päästään maaliskuussa 2018, jolloin talot valmistuisivat arviolta syksyllä 2019. Tontilla olevan vanhan liike- ja toimistorakennuksen purkaminen aloitetaan vielä tämän vuoden lopulla.

Tyylikästä täydennysrakentamista

Asunto Oy Helsingin Valokehrä rakentuu Pitäjänmäen korkeimmalle kohdalle, monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärelle.Uusista taloista tulee korkeatasoinen ja asemakaavallisesti mielenkiintoinen täydennysrakentamisen kokonaisuus. Rakennusten arkkitehtuuri on samanaikaisesti modernia ja ajatonta. Julkisivujen pääasiallisina materiaaleina ovat rappaus ja tiililaatta.Asunnot ovat tilankäytöltään tehokkaita ja erittäin toiminnallisia. Asuntotyypit vaihtelevat 33 neliön yksiöistä 79,5 neliön neljään huoneeseen. Isoimmissa asunnoissa on oma sauna.  Asunto Oy Helsingin Valokehrän arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy / Jesse Anttila.

Asunto oy Helsingin Valokehrä, Sulkapolku 3, Helsinki

– Rakentaja: Pohjola Rakennus Oy Uusimaa
– Kaksi erillistä kerrostaloa (A- ja B-talo), asuinkerroksia on 8- 131 asuntoa, 33–79,5 m2
– Sauna- ja kerhotilat kattoterasseineen, ylin 9. kerros
– Yhtiössä myös mm. talopesula, kuivaushuone, lisävarastotilaa ja ulkoiluvälinevarastot
– Kolme liiketilaa
– Pysäköinti pääasiassa hallissa, lisäksi pihapaikkoja
– Arvioitu rakennusaika 3/18–9/19
– Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy.

www.valokehra.fi